28 Mayıs 2011 Cumartesi

So Ji Sub - Biyografi: 6. Bölüm - Ben deli değilim ki!


Ji Sub ile kafayı bozduğumu düşünüyorum şu günlerde ki eminim siz de bunu düşünüyorsunuz itiraf edin :D  Ji Sub aşağı Ji Sub yukarı, vay efendim ne tatlıymış mış , ne hönkmüş müş, haftalardır Ji Sub! Ji Sub! diye inletiyorum her yeri :) Neredeyse akıl sağlığımdan şüphe edecektim ki youtube da bir videoya rastladım.


Bunu izledikten sonra tekrar gayet normal bir ji sub hayranı olduğumu düşünmeye başladım çingular ve istedim ki sizde izleyin siz de anlayın :P . Böylece benim ne kadaaar normal biri olduğumu, videoyu hazırlayanın ise çoktaaaan o treni kaçırdığını kendiniz görün istedim. Heeee, olurda ilerde benim için "bu kız Ji Sub delisi" demek gelirse içinizden, açın bu videoyu izleyin ( Ben Deli Değilim Uleeen, deli olan bu kız asıl :P tamam tamam gayet sakinim ben :) ). İşte bahsettiğim o video, işte Ji Sub Hayranı olmanın tüm raconunu alt üst eden ve bu uğurda "Jisup ooo yes, ji sub çoa, nomu sarangeee Ji Sub" diye karaoke yapan o hanım kızımız. Yanlış duymadınız, hatun kişi ji sub görüntüleri eşliğinde karaoke yapmış! evet evet yapmış :) ama işte karaoke var karaoke var! lütfen evde denemeyin ve sadece izleyin!







Ohhh bir konuya daha açıklık getirdik sonunda, şimdi kaldığım yerden devam edebilirim.  2008 yılını cingıl, film, mini dizi derken dolu dolu geçirir JiSubum. 2009 da ise kolları sıvayıp tekrar dizi çekimlerine başlar.


Cain & Abel ( SBS, Şubat 2009)



Senaryosu zırt pırt değişen dizinin ilk konusu; küçükken birbirlerinden ayrı düşüp evlatlık verilen iki erkek kardeşi anlatmaktadır. Küçük kardeş(bahtsız bedevi So Ji Sub yine karşınızda) Amerika'da büyür ve sonunda mafya üyesi olup kiralık katile dönüşür. Büyük kardeş ise ne tesadüf ki hırslı bir dedektif olur büyüyünce. Tabi yolları tekrar kesiştiğinde kardeş gibi değillerdir artık, Habil ve Kabil gibi düşman kesilirler birbirine. İşte bu senaryo için 6 milyar won'luk bir bütçe bile oluşturulur ama işler bir türlü düzene girmez, oyuncu kadrosu bu kararsız ortam nedeniyle sürekli değişir. En sonunda bizim izlediğimiz doktor kardeşlerin senaryosunda karar kılınır, projenin başından beri desteğini hiç çekmeyen Ji Sub, yeni senaryonunda arkasında durur ve projenin çekimlerine başlanır. Şubat 2009'da da izleyicinin beğenisine sunulur, dizi bol atraksiyonlu ve bol entrikalıdır.  Olumlu etki bırakır. Şahsen ben dizideki doktor konuşmalarının hastasıydım, bir hastalık adı mı geçiyor hemen alt ekranda hastalığın açıklaması yapılıyor, bunun gibi seyirciyi aptal yerine koymayıp teknik bilgiler veren dizilere bayılıyorum zaten. Velhasıl ben de dahil :) bir çok insanı etkilemeyi başarır dizi :D Daha ayrıntılı bilgi ve indirme linkleri için şu yazım emrinize amadedir :)


Bu arada biraz dedikodu, bu diziden sonra So Ji Sub ile dizinin bir diğer oyuncusu Han Ji Min ile ilgili olarak "evlendiler... evlenecekler" dedikodusu almış başını gitmiştir. Aradan neredeyse yıl geçince Ji Sub "yok öyle bir şey" demiş tabi ama, manşet olmaktan da kaçamamış bu iki ünlümüz(3).



Sophie's Revenge ( Haziran 2009)



Sıradaki Ji Sub projesi, Hikaruivy çingumunda da deyimiyle şeker mi şeker bir intikam öyküsü. Çin yapımı filmde Ji Sub'um başta misafir sanatçı gibi olaya dahil olsada az konuşup çok göründüğü sahneler yönetmen tarafından genişletilmiştir sonrasında. Film de kullanılan dil çince olduğu için Ji Sub'un rolü daha çok mimik ve endam gösterme amaçlı olsa da filmin bence olmazsa olmazı (adam kayırdığımdan değil, valla öyle :P ) :) Bir kere Sophie'yi terkeden ve intikam ateşine nail olan kişi yine Ji Sub'tur filmde :D Ji Sub'u yola getircem diye yapmadığını bırakmaz kızımız :) Eğlenceli bir film izlemek, hem de Ji Sub'u dram yapmadığı bir rolde görmek istiyorsanız kesinlikle izleyin derim ben, işte filme ulaşabileceğiniz adres :D  Hatta izlemeden önce sevgili çingularım  hikaruivy, mavi , kendisi ve koreesintisi'nin yorumlarına da bir göz atmanızı da tavsiye ederim ;)











Exit BOF Enter 51K

http://www.51k.com/


Efendim bildiğiniz gibi korede Ajans olayı başlı başına bir olay, resmen çekirdekten ünlü yetiştiriyorlar. Ji Sub'da şöhret basamaklarını hızla çıkarken 2005 yılında BOF adlı Kore'nin hatırı sayılır ajanslarından biriyle 4 yıllık bir antlaşma yapar. Merak edenler için hali hazırda BOF bünyesinde çalışan ünlüleri şu sayfadan inceleyebilirsiniz. İşte JiSubcum 4 yıl sonunda o ajansla antlaşmayı yenilemek yerine kendi ajansını kurmaya karar verir :) Yıllarca BOF ajansının Ji Sub için oluşturduğu siteden onunla ilgili haberlere ulaşan hayranlar, BOF'un sitesinin kibarca kapanmasına tanık olurlar önce, ama ne medyada, ne de yıllardır Ji Sub'un ağzından hiç bir kötü söz duymadıkları için BOF hakkında, önce bir merak dalgası oluşuverir, çok geçmeden de Ji Sub kendi ajansının açılışını ilan eder. Böylelikle hiç olaysız BOF'tan ayrılıp 51K'yı açar Ji Sub.


Artık kendi arabasını kendi kullanıp, telefonlarına da kendisi bakmaya başlar. Neden "51K" peki?


Efendim Ji Sub'un şanslı numarası 51!... Hayatta hiç bir zaman %100 şanslı olmadığından olsa gerek ne zaman yaşamında zor bir durumla karşılaşsa %51 şansı olduğunu düşünürmüş, O %1'lik farkın bile %50(yarı yarıya) şanslı olmaktan daha iyi olduğunu, ucu ucuna da olsa talihi kendi tarafa çekmesine yetebileceğine inanmış hep.  "49 ve 51 sayıları nerdeyse 50 gibi düşünülebilir ama çok farklıdırlar birbirinden.  100’e giden yolda, 49 geride kalmışlığı düşündürüyor oysaki 51 hedefe ulaşmada %99 kadar önemli, hatta %99 ve %51 bu anlamda birbirlerine daha çok benziyor." diyerek açıklamış bu durumu (4).  51'in yanındaki "K" ise Kingdom'ın yani Krallığın K'sidir. Ji Sub'un krallığını temsil ediyor, bir anlamda da onun iç dünyasını (heyt be ) :) Aslında emekliliği geldiğinde kurmayı hayal ettiği oteline de Kingdom adını koymayı planladığını ajansını kurmadan çok önce de söylemiştir. (Alsana bir mim daha :) acaba sevgili çingularımın başlattığı 5 hayal mim'ini de mi Ji Sub'a uyarlasam :P ).  Sırf bununla kalsa gene iyi Ji Sub'un ilk yaptırdığı dövmede de Kingdom yazısı geçmektedir (Dövmeler konusuna da sonra değineceğim :) ).  51K deyip geçmeyiniz yani bu 51K başka 51K :D


17 Ekim 2009'da ofisin açılışı yapılır önce, kendi elleriyle boya badana yaptığı resimlerden tutunda açılışa gelen ünlü-ünsüz arkadaşlarıyla çekildiği fotoğraflara kadar bir çok ayrıntı 51K resmi sitesinin 20 Ocak'ta açılmasıyla yayınlanır tek tek(5)(17).


Ofisin kuruluş aşamaları



Açılış günü ve Misafirler



İşte 51K'nın Ofis Adresi:


So Ji Sub


Gang Nam Gu Sam Sung 2 Dong 24-24, 51K


zip code: 135-864


Phone +82-2-3443-0510


EDİT: Totallysojisub'daki habere göre ajansın yeri değişmiş, işte yeni adres;


Address : Nonhyun-dong, Gangnam-gu, 259-12
Phone and fax numbers are as before


( Tel: 02-3443-0051 Fax : 02-3445-0510)


Siteyle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi üye olmayı başardığımda bilahare anlatacağım tabi :) Kore vatandaşı olmayınca kimlik numarası sorunu ile karşı karşıya geliyorsunuz ister istemez. Ve bu da üye olmanızı güçleştiriyor.


I am a Ghost (BEE TV, Ekim 2009)


Tüm bunlar olup biterken, Japonya da mobil telefonlar için hazırlanan mini bir dizinin çekimlerini başlayıp bitirir Ji Sub. Her bölüm 5 dakika olmak üzere 24 bölümlük olan mini! dizi yine hayranları tarafından sevinçle karşılanır. Ji Sub'u sürekli yeni ve farklı yapımlarda izlemek, Ji Sub'u daha farklı bir konuma yükseltir onların gözünde.  Japonya'da en yüksek ücretli yabancı oyuncu/artist listesinde 1. sıraya oturur böylelikle. Dizinin konusu hakkında şu adresten bilgi edinebilirsiniz. İngilizce ve Türkçe altyazısı bildiğim kadarıyla henüz çıkmamış, ziyanı yok zaten Ji Sub burda Kore'den İlbon'a gizlice gelen hayalet lakaplı bir kiralık katili oynuyor ve tek kelime konuşmuyor :) Diziyi 2 parça halinde indirebileceğiniz asıl adres.


Altyazı Henüz Çıkmamıştır.

İlk cingılı Lonely Life,  bu defa da Japon şarkıcı Sowelu ile seslendirilerek dizinin tema müziği olarak yeniden düzenlenir.






Road Number One


Bu Japonya macerasından sonra da Kore'ye döner ve Aralık ayında Road Number 1 dizisinin senaryo okumalarına başlanır, 4 Ocak 2010'da da Kore'nin donduran kışında çekimlere başlanır. Kore Savaşı'nın 60. yıl dönemi 25 Haziran 2010'dadır. Konusunu 3 yıl süren bu savaşta yaşananlardan alan dizi 23 Haziran'da gösterime girer. Dizinin konusuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve indirme linkleri için ilgili yazı...


4 Ocak'ta bu dizinin çekimlerine başlayan Ji Sub, 24 Ocak'ta 51K'nın resmi sitesinden ilk mesajını da yollar (6).




[caption id="attachment_757" align="aligncenter" width="481" caption="Ve "Kendim çektim" dedi İnsanoğlu ^^"][/caption]

안녕하세요. 소지섭 입니다.


Merhaba Ben So Ji Sub


음… 넘 오랜만에 인사 드려요. 다들 잘 지내시지요?


Hım… Görüşmeyeli uzun zaman geçti, nasılsınız?


전 지금 드라마 촬영 열심히 하고 있습니다.


Yoğun şekilde bir drama çekimindeyim.


드디어 여러분과 소통할 수 있는 공간이 생겼습니다.


Sonunda sizinle iletişim kurabileceğim platform kuruldu.


홈페이지 오픈 한 날도 반응이 몹시 궁금했는데 현장에 있어서…


Açılış günündeki tepkileri merak ediyordum ama o gün çekimlerdeydim…


결국 회사로 전화를 걸어 물어봤어요. ^^


Sonradan ofisi arayıp tepkilerin nasıl olduğunu sorabildim.


정말 입이 얼어 버릴 정도의 추위 속에서 촬영하고 있지만


Gerçekten dondurucu soğuklarda çekim yapıyorum.


여러분의 관심의 글들 보면서 힘내고 있습니다.


Ama yorumlarınızla tekrar enerji doluyorum


아직은 시작이라 서툴고 부족한 점 있겠지만, 사랑으로 지켜 봐주세요.


Daha her şeyin başında olduğum için, bir çok yönden eksikleri olabilir ama lütfen ilginizi eksik etmeyin bizden.


그럼 다들 감기 조심하시고…


Ve soğuk algınlığına da dikkat edin.


건강하고 늘 행복하고 사랑 많이많이 하세요


Mutlu ve çok çok sevgi ile kalın.


소지섭


So Ji Sub


2010. 1. 24


Çekimlere süre dursun, nisan ayına gelindiğinde Soya N Sun'un Smiling Goodbye şarkısının klibinde görünür bu defa. Jisubaddicts hayran sitesinin yegane üyelerinden Dahee Farel'in kliple ilgili yegane tespitini iletiyorum size (kendisi de wordpress üyesidir :) ).


“Şarkının prodüktörü 90larda ünlü bir rap(eskiden hiphop mı vardı :) ) grubu olan Deux’in üyesi Lee Hyun Do’dur. Deux’un solisti Kim Sung Jae 95 yılında Ji Sub’un gösteri dünyasına giriş yapmasını sağlayan Storm Markasının yüzü olur, ve bu giyim markasının katalog çekimleri için solist ile birlikte 5 modele daha ihtiyaç vardır. Ji Sub’da hem hayranı olduğu Kim Sung Jae ile tanışmak hem de para kazanabilmek için model elemelerine katılır. Kim Sung Jae (7) elemelerden hemen önce ölür. Storm firması 5 yeni yüzle katalog çekimlerine başlama kararı alır ve Ji Sub için bir dönüm noktası olur Storm Modelliği (Bknz ilgili yazı). İşte Deux grubunun bir diğer üyesi olan Lee Hyun Do “Smiling Goodbye”ın prodüktörüdür. Şarkıyı yorumlayan Soya N Sun ise gene tanıdık bir yerlerden :) Ji Sub, 95 yılında Storm reklamları dışında beyaz ekranda ilk kez Turbo adlı bir müzik grubun klibinde görülür. İşte Soya N Sun, Turbo’nun solisti Jong Kook’un yiğenidir. Bu sebepten olsa gerek Deux’dan Lee Hyun Do’nun söz konusu şarkının prodüktörü olduğunu duyunca klipte yer almayı kabul etmiştir Ji Sub."


Nasıl biraz daha aydınlandınız di mi? gün geçmiyor ki Ji Sub'la ilgili yeni bir şeyler daha  öğrenmiyelim :D


Soya N Sun - Smiling Goodbye







Size hiç Kiki'den bahsetmiş miydim bu arada? Ji Sub'un BOF sitesinde paylaştığı şeyleri bilmem ama 51K'nın resmen maskotu olan Kiki'den benim 51K sayesinde haberim oldu. Kiki ne ola ki? derseniz ahanda şu hanım kızımız :)



Kendisi Ji Sub'un köpeği olur, bir arkadaşıma önce Ji Sub'un karizma bir fotoğrafını gösterip sonrada Kiki'yi göstermiştim geçenlerde. Aldığım cevap şu oldu. "O adamın köpeği bu mu?" :D :D :D 2 metrelik çoban köpeği bekliyordu herhal :D Neyse efendim Mayıs ayında 51K'da Kiki'nin yavruladığı haberini bile alırız Ji Sub'dan. Bir zamanların kapalı kutusu, ıssız adası Ji Sub artık daha bir sevgi pötürcüğü (mümkün olduğu kadar tabi, fazla da abartmayalım :P ) olmuştur. Ji Sub'u geçtik Kiki'den bile haberimiz olur artık, işte o yavrular (8)(18).



Nasıl Çok şekerler değil mi? Ama daha şekeri Ji Sub'un kendisi bence, işte ispatı :D


Kiki miki derken geldik Haziran'a... Road Number One'nın çekimlerinin bitmesine az kalır, bir yandan da yayınlanma tarihinden önce poster çekimlerine başlanır ki ben bu poster olayına oldum olası çok gülerim, hadi çekimler sırasında o karaktere bürünmek kolay da iş afişlerde tekrar o karaktere bürünmeye gelince o iş yaş, sırf bu sebeple bile oyuncuların tümünü alkışlamak lazım. Ortam ne kadar gırgır şamata olursa olsun o pozu vereceksin başka yolu yok. Misal dizinin güzide bayan oyuncu için seçilen poster konsepti şu(9).




[caption id="attachment_763" align="aligncenter" width="430" caption="Kim Ha Neu"][/caption]

Çok hüzünlü di mi? Ama bir de posterin çekildiği şu atmosfere bakın, valla bu ortamda bu pozu vermiş ya Ha Neu, Oskar'ı hakediyor bence :)







Gelelim dizinin reytinglerine, milli değerleri ön plana alan dizinin reytingleri tavan yapmıyor (10) ama Ji Sub'a göre bu dizi yıllandıkça daha da anlam kazanacaktır ve bir aktör için unutulmaz bir deneyim ve kaçırılmaması gereken bir roldür yine de.


"The Way" Photo Essay (31 Ağustos)


Çekimler bitmeye yakın tüm yaz sürecek bir yolculuk yapar Ji Sub ve bu gezinti hakkında bir fotoğraflarla bezeli bir  deneme hazırlar. “So Ji Sub’un Yolculuğu” (The Journey Of So Ji-Sub) adlı kitap Korenin batısındaki Gangwon bölgesindeki silahsızlandırılmış alanda (Kuzey ve Güney Kore arasında kalan tampon bir bölge - DMZ) ve çeşitli yerlerde So Ji Sub'un gezerken yazdığı öykü ve fotoğraflardan oluşturulur.


“Gezip Tozma/Rest and Travel”, “İpini Koparma/ Freedom”, “Olur mu Olur/Dreams”, “Dert ile Derman/ Pain and Remedies”, “Gençlik Başımda Duman/Youth and Passion”, “Anılar unutulur sanmıştım/Memories and Deep Thoughts”, “Bizim olsun, benim olsun/Ours and Mine” ve “Savaşma  Sev Kardeşim/Peace and Love” gibi kategoriler ( :P ) altında bir aktör olarak değil de kişisel tecrübelerine dayalı, So’nun geçmiş, bugün ve gelecek hakkındaki öykülerini barındırır. Kitapta Ji Sub’a eşlik eden misafirlere de rastlarız; Rapçı Tiger JK, Yazar Oisoo, Cartoonist/Karikatürist Park Jae-dong, artists  Dusicnddil ve Kore’nin en genç kuş araştırmacısı Jung Da-Mi (11)(12)(13).








Park Yong Ha'nın İntiharı

Bu arada en yakın dostu Park Yong Ha, 29 Haziran günü kendini asarak intihar etmiştir(14). Babası kanserle boğuşan Yong Ha'nın son zamanlarda babasına "keşke sen değilde ben hasta olsaydım" dediği ama yine de intihara sürüklenecek kadar ağır bir depresyon içersinde olduğunun dışarıya yansımadığı tartışılır bu acı haber sonrasında. Hatta hali hazırda Yoon Eun Ha ile bir dizide oynayacağı haberi gündemdeyken(15) kimse bu intihara anlam veremez öyle ya gelecek günleri için planlar yapan bir insan nasıl intihar edebilir ki. Winter Sonata dizisiyle birlikte ilk Hallyu Star ünvanını alan oyunculardan biri olan Park, aynı zamanda müzisyendir. Bir çok hayran buluşması etkinliklerinde Ji Sub’a söylediği şarkılarda eşlik edecek kadar da yakın arkadaşlardır. Ji Sub gibi içine kapanık da değildir üstelik, bir çok yönden hayat dolu bir görüntüsü vardır. Sıkı bir motosikletçidir, iyi bir kayakçıdır. Yüzme dışında çok fazla sporla haşır neşir olmayan Ji Sub’a kaymayı ve motor kullanmayı öğreten de yine O’dur. 98 yılında MBC kanalı için ayrı ayrı yapımlarda çalışırlarken tanışırlar. Önce sigara molalarında sohbeti koyulaştırırken sonrasında kafayı bulmak için içmeye birlikte gider olurlar. Starcraft oynamak için Ji Sub’u internet kafelere sürükleyen de yine Yong Ha’dır. 12 yıldır tanıdığı bu arkadaşının ölümüyle yıkılır Ji Sub. Yong Ha’nın naaşının hastaneden alınması, ölüm uykusunun ilk 3 gününde ve bizdeki “ölenin kırkını çıkarma” gibi onlarında 49.günde yaptıkları törende Ji Sub, Yong Ha’nın annesini yalnız bırakmaz. Cenazeye katılanlar eşi kanserle boğuşurken üstüne bir de oğlunun acısını yaşayan zavallı kadına,  gözyaşları içinde Ji Sub’un “Anne oğlun gitti ama beni senin yanında bıraktı, bundan sonra seninle hep ben ilgileneceğim” deyişine tanıklık ederler.  Ne yazık ki Eylül ayına gelindiğinde kadıncağız eşini de kaybeder, Ji Sub yine cenazeye gelenler arasındadır (18).













Kore’de intihar vakalarının böylesine çok oluşu kimseyi şaşırtmıyor bile artık ama Mutluluk Profesörü diye anılan yazarın bile kocasıyla intihar etmeyi seçmesi insana “Orada neler oluyor” dedirtiyor(16). Dini inançsızlık gibi sebepleri komik buluyorum açıkçası, tamam belki semavi dinlere mensup değil bir çoğu, ki çok da normal bir durum, Semavi Dinler merkezi Arap yarımadası nerede uzak Asya nerede! Bizim etkilendiğimiz gibi semavi dinlere adapte olmalarını beklemek bana biraz fazla misyonervari geliyor. Ama bu onların inançtan yoksun kaldıklarını göstermez bence, yukarıda sıraladığım gibi ölüm uykusunun 3 günü, ölenin 49.günü tamamlaması gibi Kore kültürünün içinde barınan yaşam-ölüm üzerine belli başlı zaten bir inanç sistemi var, bizim inanç sınırlarımızın dışında kalıyor diye onları inançsız farzetmek yanlış gibi geliyor. Kore halkının tamamını geçtim yalnızca bir insanı düşünün! Düşünün ki ömrü boyunca hiç hayatı düşünmesin, ölümü düşünmesin, kendisini sorgulamasın! Sizce bu mümkün mü? Kaldı ki aile bağları ve ahlak kuralları çok kuvvetli bir milleti özü başka, dili başka diye inançsızlar diye geçiştirmek yanlış olur(nacizane benim düşüncem bu). Üstelik uzak doğululardaki 100 yaşına kadar yaşama sevdası Korelilerde de var. Hem yaşlılık oranı çok yüksek hem de intihar vakaları, “Olacak iş mi bu?” dedirtiyor insana. Buradan yola çıkarak kesinlikle bir sorun var ortada ama nedir o?


Medyada yer alan klip, drama vs her türlü yapımda amansız ölüm yada direkt intihar konuları çok fazla olduğu aşikar. Yong Ha’nın Winter Sonata’da canlandırdığı karakter bile sevdiği kız onu terk etti diye ölüm orucuna girmemiş miydi? Ne yazık ki, öldüğü haberini duyunca gözümde canlanan yine onun o hastanede yattığı sahnelerdi.


İntihar vakalarının yüksek olduğu tek ülke yalnız Kore değil, İskandinav ülkeleride bu konuda oldukça sorunlu. Bilim adamları soğuk iklime sahip bu ülkelerin vatandaşlarında yeterli güneş ışığından faydalanamamanın getirdiği D vitamini eksikliğinin depresyona yatkınlığı arttırdığını ve fiziksel hastalıklardan çok daha kötü etkiler bıraktığını söylemektedir. Bizim için bunu anlaması zor tabi, ama soğuk ülkelerden gelen turistlerin 15o sıcaklıkta bile ayıla bayıla denize girmeye heveslenmeleri boşa değil. Amerikan’ın en çok yağış alan ve havasının sürekli kapalı olduğu Seattle şehrinde de insanlar düzenli olarak D vitamini aşıları yaptırmaktadır ki Seattle da intihar vakalarının yüksek olduğu bir şehirdir.


 İnsanoğlu, doğaya uyum sağlamaya çalışmak yanında onunla mücadele etmesini de bilmeli, tıpkı Seattle'da insanların D vitamini aşısı olmayı zaruri kabul etmeleri gibi.  Kar gibi saf gözükmek için beyaz ten aşkıyla güneşten kaçan Korelilere bir de buradan bakın bakalım, hepimiz “Güneş girmeyen eve doktor girer” nidalarıyla büyümedik mi belki aldığım mühendislik eğitiminden dolayı olaya fazla bilimsel bakıyorumdur, bilemem. Ama sağlıklı düşünmek için sağlıklı da olmak gerekir. İçinizi kararttım birden ama yeri gelmişken düşüncelerimi burda paylaşmak istedim.


Bu olaydan sonra Ji Sub, uzun süre röportaj ve magazin çekimlerini erteler yada geri çevirir. Yalnız önceden planlanmış işlerini tamamlar geri kalan zamanda köşesine çekilir...


Yedinci ve son bölümde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın çingular, hazır havalar güzelleşmişken güneşin tadını çıkarın ve hiç bir şeyi kafanıza takmayın emi ;)

17 yorum:

  1. sevgicim yine güzel bi yazı olmuş... emeğine sağlık ;) intihar ile ilgili yorumlarına da sonuna kadar katılıyorum... daha önce de bu konuyu konuşmuştuk seninle... burada da yazman iyi olmuş ;) yazından edindiğim sonuç bizim güzel kardeş ülkemiz kore D vitaminini eksik etmesin ve bizi üzmesin...

    YanıtlaSil
  2. bi de söylemeden edemeyeceğim so ji sub eniştenin şu duvara asıldığı fotoğrafı müthiş =))

    YanıtlaSil
  3. son ana kadar "hug me" pozu duruyordu sonradan bunu bulunca gözlerim döndü, zaten yazının başlığına başka foto gitmezdi :)

    YanıtlaSil
  4. hatta hyun bin'in son filmi seattle'da diye, "gene gidip bulmuşlar gri şehir, bir kerede güneşli bir yer bulsunlar" demiştik :) intihar konusu da yazılarımdan birinde patlayacaktı illa ki, geldi ji sub'u buldu, neyse içimde kalmadı rahatladım şimdi :)

    YanıtlaSil
  5. vay be ne yazı olmuş diyorum.. şu sıralar kore dünyasından biraz uzak kaldım.. blogları da pek takip edemiyordum.. ji sub hakkında böyle bir yazı yazmak sabır işi hakikaten:) eline diline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. teveccühünüz efem :) çommal kamsahamnida ;) Ben de so ji sub'a sağlık diyorum, bayaa bir haltlar karıştırmış, yaz yaz bitmedi :)

    YanıtlaSil
  7. yeni tema hayırlı olsun çok güzel olmuş böyle :)
    bu seri baya baya iyi bir araştırmacılık örneği bravo çingu çok iyi iş çıkardın .bu kadar sabırla ve özenerek yazdığın için tebrik ediyorum .yazılarını okumak çok zevkli böyle devam :)

    YanıtlaSil
  8. beni sizler var ettiniz çingum, sağolun varolun :) bu arada bu seri bana aci bir gerçeği gösterdi benden daha deli hayranlar var ayol! :D sırf koreli yada yabancı olsalar neyse, korea-fans.com ve yeppudaa.com'daki üyeler de ji sub konusunda aşmış durumdalar, ühüüüü :( :P ama onlardan etkilenmemek için jisubaddicts.com'dan takıldım daha çok, kaynakları türkçe okuyunca direkt kopyalıyor insan ama yabancı kaynak olunca kendin yorumluyorsun ister istemez . Benim için iyi bir blog alıştırması oldu o yüzden :)
    bu arada sıkılmadığınıza çok çok sevindim :) tekrar saol çingum ;)

    YanıtlaSil
  9. haha, estağfurullah çingum, sana kim deli dedi? deliysek hepimiz deliyiz :D :D hem boşver, azıcık deli olmak iyidir ;)

    bu arada sen bu magazin haberlerini okuyunca falan kıskanmıyor musun? han ji min'ler falan, ji sub elden gidiyor, haha :D ben joong ki'nin bi reality show'unu izleyeyim dedim; orda 81li kocaman bi kızla ikisini yakıştırmışlar, youtube'da videoları fln dolanıyo. sinir oldum, kapattım! :D :D :D

    bu arada 51K olayı çok hoşmuş yaa... yazık yavrum, ji sub çocukluk travmalarını üstünden atamamış belli ki... hep yüzde elli bir şans düşünüyor demek...

    bu arada ofisinin falan adresini bulmanı ayakta alkışlıyorum! başka yol bulamazsak en kötü ihtimalle mektup yazar gene de ulaşırız ji sub'a. hele şu "herkese bir oppa" projesini bi başlatalım da :D :D

    kore'deki intiharlar olayı benim de çok ilgimi çeken bir olay... ayrıca dinden ziyade kültürle ilişkili olduğunu düşünüyorum ben. (ki zaten kore'de hristiyanlık çok yaygın; yüzde elli falan diye duymuştum hatta, yani semavi dine inananlar epeyce fazla çingum) kore'de de, japonya'daki gibi, onuruyla ölmeyi yücelten bir zihniyet var. ölüm vakalarının bu kadar çok olması buna da bağlanabilir belki... bir de inanılmaz rekabetçi bir ortam ve çok ağır çalışma şartları var, hem show business hem de beyaz yakalıların çalıştığı diğer sektörlerde. hal böyle olunca insanlar kendini öldürmeye çok çabuk karar verebiliyor. yazık :(

    neyse, yorumum biraz geç oldu ama aklımdakileri yazabildim. yine de senin uzuuuun yazınla kıyaslanınca hiçbişey tabii :P yav kızım sana boşuna demiyorum; şu hikaye işine girsen de uzun uzun okusak yazdıklarını :) öperim ^^

    YanıtlaSil
  10. azıcık deli olmak iyidir de o karaoke olayı beni bitirdi, han ji min bile bu kadar sarsmamıştı beni, bu yazıyı da sarsıntıyı atlatınca yazdım:) bu arada ben bu haberleri okuduğumda olay çoktan kapanmıştı, tadında kıskanamadım bir türlü... o anı tekrar canlandırayım senin için;

    yer: google tarama sonuçları ilk sayfada bir yer..
    konu: so ji sub; han ji min
    halkın tepkisi (ben yani :P )
    -aaa han ji min'le mi evlenecek ??? evlenmiş mi??? wtf!!! (ayıptır sölemesi tabe) kapçegi weeğ??? (bir anda ne bu?)
    1-2 sn geçer (yaşasın ösym zamanı dershanenin verdiği hızlı okuma kursu)
    -yalan habermiş ki!!! :D

    51 olayı cidden hassas bi konu, bi yüzyüze görüşsek çocukluğuna kadar inicem eniştenin ama işte kaldık buralarda şifa yeteneğim de boşa gidiyor haliyle :)
    semavi dinlerden hristiyanlık ve diğer dinlerin orda da alıcısı (töbe töbe :P )olduğunu biliyorum ama ne zaman intihar muhabbeti olsa bir şekilde dinsizlikten oluyor diye konuşmalar okuyorum, bunu yazanlar kötü niyetli değiller ama yine de olaya başka gözle bakayım dedim, ağır çalışma saatlerini yazıyı yazdıktan sonra düşündüm.. dedim geçti artık :) ama harakiri'den yola çıkarak ölüme sempati olayı cidden var, onu düşünmemiştim bak...
    bitsin artık yeter diyerek yazıyı uzun tuttum ama gene bitmedi yafff :D :D nedir benim çilem :D
    öykü mimine haziran sonunda başlayacağım, konu ve jön aklımda, geçen seneki deniz kızı(gumiho, secret garden) klişesinden gireceğim olaya :)

    YanıtlaSil
  11. hahaha, wtf?? çok iyiymiş :D ben de aynen öyle tepki verirdim :D :D hızlı okumanın da rekorunu kırmışsındır heralde! :D :D :D

    hakkaten yav, yaz yaz bitmedi... ne ji sub'mış kardeşim?! :P ayrıca bunca ji sub muhabbetinden sonra hikayenin jönü ji sub'dan başkası olursa hönk diye kalıcam, haberin olsun :D :D ayrıca konun bayaa heyecanlandırdı beni; aramızdan kimse fantastik olaylara girmemişti.. klişe mlişe, güzel bişiyler çıkacağı kesin ;)

    YanıtlaSil
  12. çok fantastik olmayacak ama başrolde ji sub var tabiki :) ufak ufak araştırmalara başladım, efsanelerde ve masalda neler anlatılıyor onlara bakıyorum şuan ;) bu arada dating now dizisini bitirdim, çok güzeldi, çok sıcak ve eğlenceli diziydi, tavsiye ederim sen seversin :)

    YanıtlaSil
  13. izleme listemde zaten. ama bu aralar hiç dizi izleyemiyorum nedense... (aslında annem ziyarete geldi, o yüzden :P ona da zorla izletmeye çalıştım ama sarmadı pek :P) ama en kısa zamanda izlemeye çalışıcam.

    YanıtlaSil
  14. o diziden bahsederken daha hiç izlememiştim o yuzden yeterince övememiştim, yeri gelmişken söyliim dedim :)
    Anneye selamlar, ellerinden öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Makinoseeeevv :D Senin sayfandan anladığım kadarıyla sen benden daha bir So Ji Subsun :mrgreen: Ayyy ne güzel, ortak noktamız varr :) Böyle aynı şeylerden hoşlanan insanları bulunca çok seviniyorum ;) Harika bir sayfa olmuş, senin de ellerine sağlık ;) Ne diyelim bol So Ji Sublu günlere yahu :D

    YanıtlaSil
  16. hoşgeldin denizkızı-shi =)
    evet ucundan accık so ji sub'cuyum, çok mu belli etmişim :D 41.yazımı so ji sub'a ayırayım dedim altüstü, sonrasında gözüm karardı galiba kendimi kaybetmişim :mrgreen: beğenmene de sevindim, arada biyografi'den çok sitcoma çeviriyorum ama o kadarı da olsun ;)
    ben de kafa dengi kişilerle karşılaşınca çok mutlu oluyorum yalnız değilsin, zaten ortak noktamızdan buldum senin bloğunu, senin de eline sağlık :) ... amin =))) ;)
    not: 1 hafta yoktum, oyuzden çok geç cevapladım biyan...

    YanıtlaSil
  17. karaoke videosunun linki yok çok merak ettim ya link ekler misin? :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...