21 Mart 2011 Pazartesi

Yeonghwanun Yeonghwada / Movie is a Movie / Rough Cut (2008)

[caption id="attachment_303" align="aligncenter" width="400" caption=" Movie is a Movie / Rough Cut 2008 (1)"][/caption]

 


Şu sıra So Ji Sub’a ait dizi, film, reklam ne varsa hepsini bulup arşivime katmakla meşgulüm.  Dramdan köşe bucak kaçan ben bile, şimdilerde dramdan drama atlayıp duruyorum.  JiSub  sağolsun :)  Mesele yakışıklık vs değil aslında, o yüzden kaşına gözüne kanıp zorla izletiyorum kendime desem haksızlık etmiş olurum, çünkü  izlediğim yapımlar hep güzel projeler.  Kronolojik olarak Ji Sub’un yaptığı tüm çalışmaları incelediğimizde, bir aktör olarak her defasında kendini nasılda geliştirdi çok açık görülebiliyor.


Rough Cut/Movie is a Movie’de bu yapımlardan biri. Film aktörlüğe özenen bir mafya adamı olan Kang-Pae(So Ji Sub) ile şöhretin getirdiği ağır yük altında yer yer öfke nöbetlerine kapılan aksiyon oyuncusu Soo-Ta (Kang Ji Hwan) hakkında… Hikayenin ortasında birde yönetmenimiz Bong var, 6-7 yedi yıldır hayalini kurduğu bir aksiyon filmini sonunda gerçekleştirme fırsatını yakalamıştır. Tam da çekimlere başladığında baş aktör Soo Ta’nın tavırlarından dolayı bir türlü devamını getiremez. Çünkü bizim oğlan kiminle karşılıklı oynasa, ya çekimler sırasında ya da kamera arkasında bir güzel onları pataklamayı ihmal etmez. Sürekli öfkesine yenilmesi çekimlerinde uzamasına neden olmaktadır. Böyle giderse kariyer filan yalan olacak. Derken bir gün kendisinden imza almak isteyen ve oynadığı aksiyon filmlerinden dolayı onu tanıyan gerçek bir mafya adamıyla tanışır yani Kang Pae ile :) Bu tanışma sahnesinde beyazlar içindeki Soo Ta’ya ve siyahlar içindeki Kang Pae’ye dikkat :) Bir takım laga lugalardan sonra Soo Ta filmde oynaması için Kang Pae’yi ikna eder.


Bu noktadan sonra film film olmaktan çıkar. Halbuki “Film, Filmdir” değil mi? Ama yok, bu film başka bir film.  Film gereği ilişkileri yılan hikayesine dönmüş iki mafya liderini oynayacaklar sözde ama rol yapmak yok, özellikle de şiddet içeren sahnelerde!


Buraya kadar film hakkındaki genel kanınız, erkeklere hitap eden en vurdulu kırdılısından bir aksiyon filmi olduğudur sanırım. Halbuki film siyahın beyaza, beyazın siyaha özenirken grileşme sürecini anlatıyor. Film bittiğinde ise Siyah siyaha, Beyaz da beyaza yani özüne geri dönmektedir. Ama tüm bu süreç Kim Ki Duk’un kaleminden anlatıldığı için bol bol kişilik değişimi ve içsel sorgulamalarla karşılaşıyoruz .


Kim Ki Duk dedik ama bu film bir Old Boy değil, film bittiğinde içiniz kıyılmıyor. Rahatlıkla izleyebilirsiniz yani.  (Bu sözüm hemcinslerime :) )


Aslında filmden anlatılacak çok şey var özellikle de bazı diyaloglar çok vurucu.  Ama onu başka bir yazımda yazarım, film biraz daha yıllansın, hiç değilse etrafımda izlemeyen kalmasın işte o zaman sevdiğim diyalogları da afişe etmek istiyorum. Secret Garden gibi 20 bölüm olmadığı için sayfalar sürmez belki ama boş geçilecek gibi değil, birilerinin yazması şart :)


Henüz izlemediyseniz ve izlemek istiyorsanız; filme şurdan yada burdan , altyazıya da şu adresten ulaşabilirsiniz :)


İyi Seyirler...


 




[caption id="attachment_302" align="aligncenter" width="657" caption="Movie is a Movie / Rough Cut 2008 (2)"][/caption]

Afişler Kaynak

(1) http://www.koreanfilm.co.uk

(2) http://www.be2hand.com

12 yorum:

  1. tam da elime kim ki duk'un "yay" isimli filmini alıp bilgisayarın başına oturmuştum ki yazını gördüm =) "kim ki duk tesadüfleri sever" diyorum :P bu filmi de listeye aldım bu arada ;)

    YanıtlaSil
  2. Old Boy'dan sonra korkuyorum ben o adamdan valla, Bin Jib ve Rough Cut kesinlikle favorim... Bakalım Yay nasıl bir film, onu da senden dinleriz ;)

    YanıtlaSil
  3. Oldboy filmini tavsiyeler üzerine şimdilik izlemekten vazgeçtim ben ama bu filmi indiriyorum hemen. İlk fırsatta izleyeceğim, merak ettim:)) Aslında film 'So Ji Sub ve Kang Ji Hwan' isimleri için bile gözü kapalı izlenir bence:)) İkisi de sevdiğim oyunculardır.

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk SJS için indirdim ama ikisi birarada çok iyi gitmiş filme :D Bu filmden önce Kang Ji Hwan'ı bilmiyordum, ilk gördüğümdeki tepkim "aaigooo bizim tatarlara benziyor ne güzel çocuk" oldu. nasıl bugüne kadar görmemişim hayret :D Umarım sende seversin filmi :)

    YanıtlaSil
  5. Aaa Kang Ji Hwan'ın oynadığı Coffee house dizisini izlemedin mi? Orda çok tatlıydı/komikti KJH.

    YanıtlaSil
  6. İzlemedim valla, bi de üstüne malak gb "Coffee Prince'in çakmasıdır bu" dediydim... ah ah şimdi nasıl pişmanım. Hemen izlemem lazım, beni bilgilendirdiğin için çok teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  7. Fırsat bulunca izle, güzel diziydi, ben sevmiştim:))

    YanıtlaSil
  8. güzel filmdir .ayrıca so ji çok iyi bir performans sergilemiştir.hayran bırakmıştır kendisine :) kim ki duk bu filmin sadece senaryosunu yazmıştır ama o bile yeterlidir.old boy kim ki duk un filmi değil bu yüzden karşılaştırmak doğru olmaz.yine de kim ki duk her bünyeye hitap etmez.rahatsız edicidir bu adamın filmleri yinede kendimi bir şekilde filmlerin başında buluyorum :) bu yazının devamını bekliyorum eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. ben de tavsiyen üzerine so ji sub filmlerine sardım bu aralar; sophie's revenge'le açılışı yaptık :) bu filmi de listeme aldım, izleyince diyaloglar üzerine de bilahare konuşuruz ;)

    YanıtlaSil
  10. :) oldboy kim ki-duk'un değilmiş cidden (ben niye yıllardır kim ki-duk'un sanıyorum yav:) ) ama yalnız değilim internette bile old boy'u kim ki-duk'un sananlar var benim gibi :) Bin Jip, Samaria ve Rough Cut'a bakarsak old boy'un farklı olduğu belliymiş zaten ama ben idrak edememişim :) ben yine de Old Boy'dan dolayı Chan Wook Park'dan(esas yönetmeni buymuş pii bana) uzak duruyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Ben reklam ve kliplerine bile sardım sjs'un :)sophie's revenge'e de bayılmıştım, sjs'a başta çok çok ufak bir rol vermişler çincesi zayıf diye ama sonrasında rolü genişletmişler, dil sorunu nedeniyle daha çok mimik yapabileceği şekilde sahneleri genişletmişler, o bile az gelmişti bana ama olsun:) ben gene de sevmiştim filmi, misa'dan sonra sjs'un ölmediği, vurulmadığı, kılıçtan geçirilmediği hareketli bir film izlemek iyi gelmişti :)

    YanıtlaSil
  12. [...] bir kişilik değişiminden geçtiğini görüyorsunuz filmde. Daha ayrıntılı bilgi için şu tanıtıma göz atmanızı tavsiye [...]

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...