28 Ağustos 2011 Pazar

My Love 내사랑 - 2007

Mevsume’nin tavsiyesiyle izledim bu filmi ve bayıldım, iyi ki izlemişim. Romantik bir dram diyeceğim bu filme ama böyle bir film kategorisi henüz yok :D O zaman şöyle söyleyeyim, normal bir dramda karakterler başta çok mutludur ya ama filmin sonuna doğru her şey kördüğüm olur. Gözlerinizde yaşlar, bir acı yutkunmayla film bitiverir.


Bu filmde ise tam tersi :D Öyle bir son yazmışlar ki  biliyorsunuz ki her şey önünde sonunda yoluna girecek, hayat kaldığı yerden devam edecek. Özetle insanı öldürmeyen bir dram, çünkü umutlu bir son ile bitiyor.


Filmde 4 öykü var anlatılan...


Remember Me Çifti


Kam Wu-seong ve Choi Kang-hee çifti harika bir oyunculuk sergilediler burda. Filmin esas çifti de onlar. En çok onların sahnelerinde duygulanıyorsunuz. Ama bir o kadar da doğallar. Kızın (Choi Kang-hee) o hayalperest halleri, çocuğun(Kam Wu-Seong) onu sürekli idare etmesi çok tatlıydı. Gerçekten çift gibiydiler.


Marry Me Çifti & Touch Me


Ryu Seung-yong,  eşini kaybettikten sonra tek başına oğlunu büyütmeye çalışan bir reklamcıyı oynuyor. Ben bu adamı hiç bu kadar karizmatik görmemiştim.  Yanında ki bayan oyuncu Lİm Jeong-Eun'nın da duru bir güzelliği vardı.  Aralarındaki ilişkiyi tanımlayack olursak tam da “Hayat arkadaşım olur musun?” cinsindendi. Afişte neden onlar için “marry me/evlen benimle” denildiğini filmi izlerken anlayabiliyorsunuz.


Solda gördüğünüz ufaklıkta Seung-Yong'un oğlunu oynuyor. Filmde annesiz büyümek zorunda kalan küçük bir çocuğun nasıl da şefkat eksikliği yaşadığını küçük ama fark edilebilir ayrıntılarla görüyorsunuz. Onun tek başına evde bilgisayar oynamasını düşünmek bile çok üzücüydü.


Love Me Çifti


Ben bu ikisinin arkadaşlığına bayıldım. Lee Yeon-hee'nin oyunculuğu zaten harika ama jönümüzün Jung Il Woo olması da ayrı bir çekici kılıyor onların öyküsünü.  Filmdeki en tatlı ve komik anlardan biride bu ikisinin hayvanat bahçesinde geçen sahneleri, kızın zürafayı izlerken ki o yüz ifadesi, karınca yiyenlerle dalga geçişlerine bittim. İzlerken sizde çok seveceksiniz.


Hug Me


Filmin ilk 15 dakikasında tüm karakterler tanıtılır ya işte Uhm Tae-woong'ın da parkta bir köpekle yalap şap oynayışını göstermeleriyle ben daha filmin başından bu karakteri sevmiyorum dedim ama sonradan bir Mehmet Günsur havaları yarattı kendine, işte o zaman tamam dedim. Sevdim seni ajusshi =)


Peki derdi ne bu insanların…



Remember Me


Merhaba, Se-Jin! Benim… Senden özür dilemek istiyorum, hayal dünyama katlandığın için… Şaşkın olduğunda çok tatlı oluyordun. Seni tekrar tekrar görmeden edemiyordum. Seninle daha fazla vakit geçirmek istiyordum. Seninle olduğum zamanlar bir rüya gibiydi. Hiç uyanmasam dediğim mutlu rüyalardı…


Marry Me 


Bilindiği gibi uzun zaman önce insanlar şamanizme inanırlardı. Şimdiyse, kehanetlere inanıyorlar.  Bana göre, günümüz insanları geçmişe nazaran daha çok şamanizm’e ihtiyaç duyuyor.  Örneğin, gün dönümünde hayaletler peşimize takılmasın diye kuru fasulye yeriz. Şimdilerde ise fakirlik neymiş onu anlamak için yapılıyor. Olmayan hayaletleri birlikte kuru fasulye yiyerek kovalıyoruz.  Burada önemli olan birbirine destek olmak aslında.


Touch Me


– Burada kalacak mısın? Korkuyorum


Love Me


Koskoca şişeyi içtim, başım bile dönmedi.


Ne düşünüyorum biliyor musun?


İlk kadehi içerken hazinelerle dolu bir odanın kapısına gelmiş gibi hissettim.


Şişenin yarısını içtiğimde kapı açıldı. Ve içindeki her şeyi gördüm.


Eğer tüm şişeyi içseydim, istediğimi elde edecektim. Ama yapamadım.


Hug Me


Takımyıldızları her zaman yer değiştirir, yinede Kutup Yıldızı hep aynı yerinde kalır. Şansımız var ki kalbimizde kutup yıldızı gibi özel insanlar var.


***


2007 yapımı bir film ve bana göre harikaydı, acaba uzun zamandır film seyretmesini unuttumda ondan mı her izlediğim güzel geliyor dedim önce ama yok! Cidden güzel filmdi, şiddetle tavsiye ederim :)


İzlemek için şu adresten faydalanabilirsiniz.

İyi Seyirler…

Not: Uzun zamandır ilk defa içinde Ji Sub geçmeyen bir şey tavsiye ediyorum :D Umarım başarabilmişimdir hehhe :D :D

10 yorum:

  1. Bu filmi tesadüfen izlemiştim. ve inan 2009'dan beri favori filmlerimdendir. 1 şişe soju içmeyi çok istemiştim, lavantaları sevdim ki bir önceki gecenin izini bırakıp aşkı geri getirdiği için. hugh me insanını filmin sonunda bile sevmdim sadece acıdım, bir söz veriliyorsa tutulamlı dimi! ilk baştaki ana çifti sevmedim en son ay tutulup karanlık oluncaya kadar kızın bıraktığı tılsımlı miras şahaneydi. mary me çifti ise aslolan çiftti kız orada yaşından çok çok büyük görünüyor ve sağlam bir iki dizisi şimdilerlde de yoğun olarak film çalışmalarında görülmekte, seviyorum kendisini. adama gelirsek personal taste deki müdrüdür kendisi asıl oradaki karizmasını unutamam doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. "1 şişe soju içmeyi çok istemiştim, lavantaları sevdim ki bir önceki gecenin izini bırakıp aşkı geri getirdiği için." şiir gibi anlatmışsın, burnum sızladı yeniden :S hoşuma giden çok fazla ayrıntı var aslında....
    kız içki içmesini öğrenirken sanki soju için değilde rakı sofrasında sarhoş olmadan nasıl demlenir insan onu anlatıyorlardı.
    hug me insanı çok yoruma açık cidden, sanırım Uhm Tae-woong’ın hiç öyle bir rolde beklemediğim için kılık değiştirme yeteneğini daha çok sevdim :)
    remember me çifti bana çok dokundu, tren/metroda geçtiği için daha bir özdeşleştim galiba. Hayatımın 5 senesini kocaeli ünv öğrencisi olarak adapazarı treninde haliyle istasyonlarda geçirmiş biri olarak mekanın kendisi bile bana sığınak gibi geldi... insan birazda filmleri kendisine hatırlattıklarından dolayı seviyor sanırım :) o son tılsımlı miras da tüylerim diken diken oldu zaten :D
    remember me'ye esas çiftti dedim ama herkese bir başka görünüyor tabi film senin içinde esas çift marry me olmuş :) Ryu Seung-yong, personel taste'te de oynuyordu doğru ya, cidden çok iyi oyuncu bu adam, o diziyi izlerken nasılda gerçekçi oynuyor dediğimi hatırlıyorum. kalbi kırılsa da nasıl anlayışlıydı lee min ho'ya :) şimdi ben bu filmi izledim ya gittim bir de üstüne tesadüfen my girlfriend is a agent'ı izledim :) orda da bir başka komikti :) bir daha da hayatta unutmam bu adamı :)

    YanıtlaSil
  3. doğru kız arkadaşım bir ajanda da farklıydı:) haklısın bana da otogar-otobüs temalı işler garip geliyor aslen uçağı da bu işe dahil edebiliriz. evet her izleyen için başrolün farklı değerlendirilmesi de ayrı olacak. yalnız o acayipliklerle dolu zorlayıcı kız protect the boss da oynayan kız mı diye gidip geliyor aklım. haklısın kendi yazdığımı okuyunca şimdi deidm ki bayram sonrası içmeli bir rakı yemeli balık haykırmalı jung wooo diye:)

    film hakkında belkide en öz en sıcak yazı seninki oldu, çok beğendim yazımını ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. protect the boss'taki kızmış evet :D
    eee ne diyor filmde, içeceksen bir amacın olmalı o amacı hiç aklından çıkarmayacaksın :D sen de jung woo için rakıları devirirsin artıkın :D :D :D

    o_O güzel yorumun için teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmene :D

    YanıtlaSil
  5. ben bu filmi baya bi önce izlemiştim ama senin yazının sonuna gelene kadar hatırlayamadım bir türlü.. ama güzel filmdi onu hatırladım :)

    YanıtlaSil
  6. valla içinde so ji sub geçmeyen bir film tavsiyesi yaparak beni hayrete düşürdün kaktüs! o_O Ama bu kadar övdüğüne göre izlerim ben. Tanıttığın için sağol canım ^^

    YanıtlaSil
  7. ahahah :D Uhm Tae-woong'ı görünce birden hatırladın galiba ama normal tabi bu :D Uhm Tae-woong'ı o haliyle kim unutur :D

    YanıtlaSil
  8. Bende şaşırdım, nasıl oldu bilmiyorum :D Ama çok sevdim filmi cidden, tarih ve nilü'de izleyip beğenmiş daha ne olsun, izle mutlaka :D

    YanıtlaSil
  9. hızır mısın mübarek?? tam ağzıma layık bir film arıyodum ki bu çıktı karşıma :) tanıtımını okuyunca daha da bir merak sardı beni.. zaten meraklanmaya meraklı biriyim :D en kısa zamanda izledikten sonra yeniden dönücem ben sana :) tavsiyen için çok bi sağol yaa valla ilaç gibi geldi :)
    deli kız-arya

    YanıtlaSil
  10. arya-şi :) bunu izle bir başka bir komedi daha önereceğim ;) coming soonnnn :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...